Vlaams Belang haalt Dewinter terug op podium om vuist te maken tegen moslimextremisme

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vlaams Belang houdt voor het eerst sinds midden jaren '90 geen manifestatie op 1 mei, maar wel op de vooravond van de Dag van de Arbeid. En het was ook al enkele jaren geleden dat boegbeeld Filip Dewinter nog eens het podium beklimt op een nationale meeting van de partij. De partij wil dan ook op de manifestatie een "vuist maken tegen islamextremisme en massa-immigratie en een pleidooi houden voor een krachtdadig beleid dat onze mensen en onze waarden verdedigt". De partij wijst er op al jaren gewaarschuwd te hebben voor het asiel- en migratiebeleid van de opeenvolgende regeringen. "Toen wij hiervoor waarschuwden werden wij beschimpt, verguisd en zelfs veroordeeld. Vandaag betalen de slachtoffers en hun nabestaanden de prijs voor deze criminele verwaarlozing", luidt het verwijzend naar de aanslagen in Zaventem en metrostation Maalbeek.

Voor Vlaams Belang dringen drastische maatregelen zich op. Te beginnen met het sluiten van de grenzen en het stopzetten van de facilitering en subsidiëring van de islamitische zuil, luidt het op de website van de partij.

De manifestatie vindt plaats in zaal Stuurboord te Antwerpen. Naast Dewinter nemen ook Anke Van dermeersch, Kamerfractieleidster Barbara Pas en partijvoorzitter Tom Van Grieken het woord.

bron: Belga