Vincent Kompany roept supporters op om trouw te blijven

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vincent Kompany heeft de supporters van het Belgische nationale voetbalelftal opgeroepen om ook de komende jaren trouw te blijven aan de Rode Duivels. Dat heeft de centrale verdediger van Manchester City gezegd tijdens een toespraak op een conferentie van fanclub 1895, de overkoepelende vereniging van supportersclubs van de Rode Duivels. "Hoe kunnen we ervoor zorgen dat wanneer ik, Eden Hazard of Jan Vertonghen stoppen, de jonge supporters naar het stadion blijven komen om de Rode Duivels aan te moedigen? We hebben met de nationale ploeg zeer slechte momenten gekend en we kunnen het ons niet veroorloven om daar naar terug te keren. Alles wat we gedaan hebben, hebben we gedaan voor de supporters. We wilden beleven wat de andere landen hebben kunnen beleven. Ik zou graag hebben dat jullie ons blijven steunen, even georganiseerd als nu. Jullie moeten blijven groeien in aantal. Wat de media ook zeggen, we zijn er om jullie te helpen", sprak Kompany de supporters toe in het bijzijn van onder meer Romelu Lukaku, Vertonghen en Hazard.

"Veel Rode Duivels zijn opgegroeid op straat of in wijken. Alles begon met een droom, die we als Belgen hebben waargemaakt. Daarom willen we graag iets terugdoen voor die jongere gasten en de supporters. We willen zeker luisteren naar hoe we dit verhaal kunnen verbeteren. Zo kunnen we ervoor zorgen dat wat we de voorbije vier jaar meegemaakt hebben, ook de komende 40 jaar voortduurt."

"Ik ben nu dertien jaar bij de nationale ploeg. Dat is lang. Ik heb de lege stadions gekend. Als men mij vandaag zegt dat er 25.000 leden zijn van 1895 dan ben ik heel blij en trots", verklaarde de aanvoerder van de Rode Duivels. "Het is niet alleen dankzij de resultaten dat we op dit elan zitten. Het is vooral dankzij bepaalde momenten die we samen hebben beleefd. Daardoor zijn we op dit punt geraakt", zei Kompany, die herinneringen ophaalt aan de wedstrijd in Oostenrijk in de kwalificatiecampagne voor het EK 2012. Onder het gejuich van meer dan 2.000 meegereisde Belgische fans wonnen de Rode Duivels van de Oostenrijkers met 0-2.

"Toen waren we nog helemaal niet gekwalificeerd. In zulke wedstrijden waren we nog helemaal geen favoriet. De tribunes zaten helemaal vol, het was feest, iedereen was gelukkig dankzij dat resultaat. Dat was ook dankzij de supporters die op dat moment daar waren. Nadien organiseerden we de Duiveluitdagingen richting het WK in Brazilië. Die campagne zullen we ons voor altijd herinneren. Zo hebben we het aantal aanhangers van 1895 doen groeien."

bron: Belga