Verenigd Koninkrijk waarschuwt homoseksuele reizigers voor Amerikaanse wetgeving

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Britse regering waarschuwt Britse homoseksuele en transgender-reizigers voor de anti-LGBT-wetgeving in de Amerikaanse staten North-Carolina en Mississippi. In een reisadvies van het Britse ministerie van Buitenlandse zaken wordt gewezen op een "extreem diverse maatschappij", waarbij de houding tegenover lesbiennes, homo's, bi- en transseksuelen (LGBT) "sterk verschilt over het hele land". Het reisadvies waarschuwt dat ze "kunnen getroffen zijn door de recente wetgeving in de staten North-Carolina en Mississippi". Bij de Belgische federale overheidsdienst van Buitenlandse Zaken wordt in het reisadvies geen melding gemaakt van die wetgeving.

In de twee conservatieve staten, zijn wetten aangekomen waardoor functionarissen, religieuze organisaties en enkele ondernemingen hun religieuze overtuiging kunnen inroepen om bepaalde diensten aan homokoppels te weigeren.

Verschillende Amerikaanse artiesten maakten hun tegenkanting kenbaar en annuleerden hun optredens, zoals Bruce Springsteen en Pearl Jam.

bron: Belga