Twintig maanden cel voor Maasmechelse voetbalouder met kort lontje

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een Maasmechelse voetbalsupporter is door de correctionele rechtbank van Tongeren bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden en een boete van 1.200 euro omdat hij in 2013 bij twee vechtpartijen op en rond het voetbalveld van Patro Eisden betrokken was. Op 2 maart 2013 was de man betrokken bij een vechtpartij tussen een twintigtal voetbalouders na de wedstrijd van Patro Eisden U16 tegen RC Hades. Daarbij zou hij twee mannen enkele klappen op het hoofd gegeven hebben. Een van de vechtende ouders hield aan de vechtpartij een gebroken neus en een hersenschudding over. De politie rukte met grote politiemacht uit naar het stadion aan de Maaslaan om de vechtende ouders uit elkaar te halen. De man die een gebroken neus en hersenschudding opliep, krijgt een provisionele schadevergoeding van 4.394 euro.

Op 13 november 2013 vielen er opnieuw klappen op het veld van Patro Eisden, toen de thuisploeg het opnam tegen Diegem. De supporter was het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter en viel de ref aan. Die kreeg een slag op de neus, met vijf dagen werkonbekwaamheid tot gevolg.

Het was niet de eerste keer dat de man voor de rechter moest verschijnen voor geweld. Hij werd al vier keer veroordeeld voor feiten van opzettelijke slagen en verwondingen. Het openbaar ministerie omschrijft de man als een zeer agressieve man die voor veel overlast en een gevoel van onveiligheid zorgt in zijn omgeving.

bron: Belga