Niet iedereen bij ACV tevreden dat vakbond niet staakt

door
Belga
Leestijd 1 min.

Niet iedereen bij ACV-Openbare Diensten gaat akkoord met de beslissing van de overheidsvakbond om niet deel te nemen aan de staking van de federale ambtenaren op 26 april, georganiseerd door de socialistische vakbond. Dat moet blijken uit een boze mail van ACV-militanten. ACV-Openbare Diensten besliste donderdag om niet te staken. "Niet het juiste middel in deze fase", luidde het oordeel van de christelijke vakbond, die wel gaat sensibiliseren.

In een kwade mail van ACV-militanten luidt het dat 76 procent voor een deelname aan de staking heeft gestemd, en dat de voorzitter voor zijn beurt heeft gesproken. Er wordt wel degelijk gestaakt, waarschuwen de militanten.

Voorzitter Luc Hamelinck ontkent dat de stemming in het voordeel van staken is uitgevallen. "Er wordt gestemd in verschillende subcomités. En in een subcomité kan inderdaad voor een staking zijn gestemd. Maar de finale stemming in het hoogste orgaan van de vakbond was bijna unaniem tegen een staking", aldus Hamelinck.

De voorzitter begrijpt dat er leden zijn die zich niet kunnen vinden in de stemming. "Een interne discussie is logisch in een democratische organisatie."

bron: Belga