Luik-Bastenaken-Luik – Tim Wellens wil met minder renners naar de finish van La Doyenne

Luik-Bastenaken-Luik - Tim Wellens wil met minder renners naar de finish van La Doyenne

Tim Wellens hoopt dat Luik-Bastenaken-Luik zondag een zware afvallingskoers wordt. “Ik hoop dat we met minder renners naar de finish gaan”, aldus de 24-jarige Limburger, die zondag kopman nummer een is bij Lotto Soudal. Na de Waalse Pijl uitte Wellens zijn ongenoegen over de ploegtactiek. Maar twee dagen voor Luik-Bastenaken-Luik zijn de plooien weer gladgestreken. “Ik mocht tot de Muur wachten en dat heb ik niet gedaan. Mijn fout”, klinkt het droog. “Achteraf is het natuurlijk altijd gemakkelijk. In Luik zal ik langer wachten, maar ook niet te lang. Als ik wacht tot de laatste kilometer, zal het moeilijk zijn om te winnen.”
Zowel in de Amstel Gold Race als in de Waalse Pijl maakte Wellens zich populair door als één van de weinigen voor de aanval te kiezen. “Iedereen heeft zijn sterke punten. Als ik als snelste de Muur van Hoei of de Cauberg omhoog kan rijden, dan zou ik ook wachten. Maar ik moet het op een andere manier doen. Gelukkig heeft de ploeg een boon voor aanvallende renners. Een beetje gokken, hè. Dat ik me op die manier populair maak bij de fans, is mooi meegenomen, maar het resultaat primeert. En dat hoop ik zondag te behalen.”
Dat er zondag slecht weer wordt voorspeld, juicht Wellens alleen maar toe. “Niet dat ik ervan houd om koud te hebben, maar het is geen geheim dat ik goed presteer in slechte weersomstandigheden. Hoe slechter het weer, hoe minder renners er in de finale overblijven. En dat is goed voor mij. Ik hoop ook dat er meer renners voor de aanval kiezen”, vertelt de Limburger, die een boon heeft voor La Doyenne. “Het is de mooiste, de zwaarste en de wedstrijd die me het best zou moeten liggen.”
De toevoeging van de Rue Naniot, een kasseiklim van 600 meter lang op vijf kilometer van de finish, vindt Wellens niet meteen zijn ding. “Het is zeker niet mijn favoriete helling, maar na 250 kilometer kan hij zwaar doorwegen. Of daar nog echt het verschil gemaakt kan worden, weet ik niet. Ik verwacht wel dat er op die helling nog renners overboord gaan.”

.bron: Belga