Luik-Bastenaken-Luik – Jelle Vanendert verwacht gesloten wedstrijd

Luik-Bastenaken-Luik - Jelle Vanendert verwacht gesloten wedstrijd

Jelle Vanendert (Lotto Soudal) start zondag in zijn negende Luik-Bastenaken-Luik. “Als ploeg zijn we sterk, maar het zou leuk zijn om dat eens te vertalen in een topresultaat”, vertelde de klimmer vrijdag tijdens de persconferentie in Maastricht. Met een 26e plaats in de Amstel Gold Race en een 18e stek in de Waalse Pijl is Vanendert voorlopig matig tevreden over zijn klimklassiekers. “De voorbije koersen waren niet slecht, maar de resultaten ontbreken. En dat is jammer. Als ploeg zijn we sterk, maar het zou heel leuk zijn om dat eens te vertalen in een topresultaat. En dan spreek ik over het podium.”
Niet Vanendert of Tony Gallopin, maar Tim Wellens profileerde zich de voorbije wedstrijden tot nummer een van Lotto Soudal. “We hebben een plan en daar maken alle acht renners deel van uit. Het moet zeker mogelijk zijn om met Tim, Tony en ik diep in de finale te zitten. Dan kunnen we ook van verder iets proberen. Met het slechte weer dat ze voorspellen, is dat zeker mogelijk. Voor Tim zal het belangrijk zijn lang genoeg te wachten.”
Volgens Vanendert wordt het net als de voorbij jaren moeilijk om de sprint te ontlopen. “De finish in Ans loopt omhoog, maar niet heel steil en dus ideaal voor puncheurs. Kijk maar naar de laatste winnaars. Behalve Martin zijn het altijd sterke sprinters: Gerrans, Gilbert, Valverde. Het is heel moeilijk om in Ans alleen aan te komen. En met die nieuwe klim in de finale vrees ik dat de koers nog geslotener zal zijn. Anderzijds kan die helling wel nog voor een stevige schifting zorgen. Voor mij is Luik-Bastenaken-Luik in ieder geval de lastigste eendagskoers. La Doyenne kan echt genadeloos zijn.”

.bron: Belga