De zon heeft vakantie

De zon heeft vakantie

Vanmiddag is het overwegend zwaarbewolkt, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. Er waait een matige noordoostenwind. De maxima bedragen 11 tot 14 graden, maar in Belgisch Lotharingen is nog 16 graden mogelijk. Vanavond en -nacht is er veel bewolking waaruit af en toe regen valt. De minima bedragen 2 graden in de Ardennen tot zowat 7 graden aan de kust.

Morgenochtend is er veel bewolking met over de zuidelijke helft van het land tijdelijk nog wat lichte regen. Hoog in de Ardennen is natte sneeuw mogelijk. In de loop van de voormiddag verschijnen van het noordwesten uit enkele opklaringen, maar in de namiddag neemt de kans op een bui toe. Er waait een matige, aan zee later een vrij krachtige wind uit het noorden tot noordwesten. De maxima bedragen 5 tot 10 graden.



Van zondag tot en met woensdag is het koud en wisselvallig met regelmatig buien, mogelijk met hagel en onweer. In de Ardennen, waar het in de nacht licht vriest, valt de neerslag vaak onder de vorm van natte sneeuw of sneeuw. De middagtemperatuur schommelt rond 9 graden. In de tweede helft van de volgende week blijft het wisselvallig, maar het wordt minder koud.

bron: Belga