Vroedvrouw kan baby op de wereld brengen dankzij opblaasbare zwaan

De stad Houston in de Amerikaanse staat Kansas werd deze week getroffen door overstromingen, maar dat hield een vroedvrouw niet tegen om een bevalling bij te staan. Daar heeft ze wel wat hulp voor gekregen van een opblaasbare zwaan.

Na zware regenval stond de straat van vroedvrouw Cathy Allen Rude volledig blank. De plicht riep, maar de auto nemen was niet mogelijk en Rude kon het water ook niet doorwaden met al haar spullen. De moeder in spe probeerde een kajak te regelen voor de verloskundige, maar dat plan viel in het water. Toen ze een buur op een opblaasbare zwaan zag dobberen, schoot de oplossing haar plots binnen.

“Wat zou je ervan denken om mijn vroedvrouw een ritje op jouw zwaan te geven zodat ze kan helpen om mijn baby op de wereld te zetten?”, riep de hoogzwangere vrouw volgens The Wichita Eagle. De buurvrouw schoot onmiddellijk in actie en duwde de zwaan naar het huis van Rude. Gepakt en gezakt kon de verloskundige opstappen, waarna de vriendelijke buurvrouw haar naar het einde van de straat begeleidde. Daar kon ze een auto nemen en vertrekken naar het hospitaal.

In het ziekenhuis heeft Rude geholpen met een geboorte van een gezonde jongen. Het kersverse gezin keerde nadien terug naar huis, maar de plichtbewuste vroedvrouw bleef nog een dag achter in het ziekenhuis om zeker aanwezig te zijn voor de volgende geboorte. “De straten zijn nog steeds overstroomd, dus tenzij ik nog eens zin heb in een ritje blijf ik hier”, besloot Rude.

Midwives will do anything to get to a birth! Riding a swan to get off my flooded street and make it to the birth center! Thanks,Celeste! You gave me a great ride!

Posted by Cathy Allen Rude on Monday, 18 April 2016

Foto Facebook / Cathy Allen Rude