Met dit T-shirt maak je in heel de wereld duidelijk wat je bedoelt

We hebben het allemaal al eens meegemaakt op vakantie. Je mondje Engels, Frans of Duits volstaat niet en ondanks je uitbundige gebaren krijg je niet gevraagd waar de dichtsbijzijnde camping is. IconSpeak brengt daar nu veranding in.

IconSpeak is een T-shirt bedrukt met veertig symbolen, waarmee je alles kan vragen. Wil je weten waar je de bus naar de stad kan nemen? Dan wijs je op het kledingstuk achtereenvolgens het teken van bus en stad aan. Zo heb je geen last meer van taalbarrières. Andere voorbeelden van symbolen zijn een telefoon, een hotel en een muzieknoot.

Drie vrienden uit Zwitserland waren op reis in Vietnam toen ze op het idee kwamen. Een van hun brommers had motorpech en ze zochten een manier om de weg naar een mechanieker te vragen. Na veel geklungel besloten ze symbolen te tekenen om hun vraag duidelijk te maken. Dat trucje bleek hen nog heel veel van pas te komen in hun verdere reis. Terug thuis besloten ze de handige symbolen op een T-shirt te verzamelen om zo reizigers over heel de wereld te helpen.

Het ultieme reisaccessoire als je het ons vraagt!

Foto Instagram / iconspeak