Honderd fans dagen op aan tankstation voor hoax rond Limp Bizkit

Echte fans zullen steeds opdagen om hun favoriete band te zien spelen, zelfs als er meerdere berichten zijn die bevestigen dat het om een hoax gaat. Dat bewezen liefhebbers van Limp Bizkit deze week in de Verenigde Staten.

Eerder deze week creëerde iemand een vals Facebookevenement dat beloofde dat Limp Bizkit een geheim concert zou geven op 20 april 2017 aan een tankstation in Dayton, in de staat Ohio. Hoewel de locatie een beetje vreemd lijkt en de afbeelding bovenaan waarschijnlijk het resultaat is van een beetje werk in Photoshop, werd het verhaal opgepikt door een lokaal medium.Al gauw verzamelde het bericht momentum. Heel wat enthousiaste fans maakten plannen om dit jaar op 20 april al op te dagen aan het tankstation. Er werden zelfs tickets verkocht op het internet en flyers gemaakt voor het concert. Zowel de politie van Dayton als zanger Fred Durst (foto) van de groep bevestigden echter dat het om een hoax ging en dat er niets te zien zou zijn.

Dat hield fans toch niet tegen om woensdag toch op te dagen aan het bewuste benzinestation. Er daagden uiteindelijk zoveel mensen op dat de pompuitbater de politie moest bellen, omdat de toegang tot zijn zaak versperd werd. Ondanks de afwezigheid van de rockgroep, bleven de liefhebbers volharden. Het tankstation moest uiteindelijk vroegtijdig sluiten en politie kwam ter plaatse om iedereen naar huis te sturen.

Volgen Dayton.com verzamelde er kort nadien opnieuw een mensenmassa, inclusief een bandje en mensen in gekke outfits. “Ik weet dat het om een grap gaat, maar ik ben afgezakt in de hoop dat er iets leuk zou gebeuren”, getuigde een bewoner aan de lokale zender WHIO News Center 7.

Andy Rowe, een van de administratoren van het evenement op Facebook, vindt het hele voorval hilarisch. “Ik heb nog nooit zo hard gelachen om iets dat niet eens grappig is. Ik vraag me vooral af ‘Waarom wil heel de wereld Limp Bizkit zo graag zien aan dit tankstation?'”, getuigt Rowe aan The Daily Beast.  De grapjas voegde nog toe dat hij hoopt dat de band volgend jaar, op de eigenlijke datum van het evenement, wel afzakt naar de benzinepompen voor een concert.

Foto DPA / D. Karmann