Toby Alderweireld verkozen in Team van het Jaar in de Premier League

door
Belga
Leestijd 1 min.

Toby Alderweireld staat als enige Belg in het Team van het Jaar van de PFA, de vereniging van profvoetballers in Engeland. Dat kondigde de PFA aan op Twitter. Vorig seizoen kreeg Eden Hazard (Chelsea) de prijs voor beste speler van de Premier League en stond hij logischerwijze ook in de beste elf van de Premier League. Dit seizoen zijn Leicester City en Tottenham Hotspur de hofleveranciers van de beste elf. Beide teams leveren vier spelers. Voor Leicester zijn dat Wes Morgan, N'Golo Kanté, Riyad Mahrez en Jamie Vardy. Bij de 'Spurs' zijn Danny Rose, Delle Alli, Harry Kane en onze landgenoot Toby Alderweireld uitverkoren. Het team wordt vervolledigd door David De Gea (Manchester United), Hector Bellerin (Arsenal) en Dimitri Payet (West Ham United).

Zondag wordt in Londen bekendgemaakt wie de speler van het jaar is. De genomineerden zijn Jamie Vardy, Riyad Mahrez, N'Golo Kanté (allen Leicester), Harry Kane (Tottenham), Dimitri Payet (West Ham) en Mesut Özil (Arsenal).

In de categorie beste jonge speler is Rode Duivel Romelu Lukaku (Everton) genomineerd. Hij krijgt concurrentie van zijn teammaat bij Everton Ross Barkley, Philippe Coutinho (Liverpool), Jack Butland (Stoke City), Harry Kane en Delle Alli (beiden Tottenham).

bron: Belga