Prince overleden – “Creëerde soort interactie die ik bij andere artiesten niet voel”

Prince overleden - "Creëerde soort interactie die ik bij andere artiesten niet voel"

Prince creëerde bij optredens een soort interactie die ik bij andere concerten niet voel of vaak mis. Dat zegt artiest Stijn, door de muziekpers omschreven als “Vlaamse Prince”, en die zestig concerten van de Amerikaanse ster op de teller heeft.
“Dit is echt droevig nieuws”, zegt muzikant en acteur Stijn Vandeputte. “Ik zat rustig een boek te lezen en mijn vriendin kwam me het gerucht vertellen. De aarde schoof echt weg onder mijn voeten. Sindsdien staat de telefoon roodgloeiend. Ik kreeg heel veel lieve sms’jes van collega’s en kennissen die me sterkte wensen.”
Toch overvalt Stijn Vandeputte vooral een gevoel van dankbaarheid voor wat Prince heeft nagelaten. “Ik ben blij dat ik hem zo vaak heb mogen zien en dat hij zich altijd live ‘smeet’. Ik zag hem rond de zestig keer en telkens heb ik enorm genoten. Hij creëerde een soort interactie die ik bij andere concerten niet voel of vaak mis. Hij was er echt en heel mooi. Hij had zoveel liefde voor zijn fans. Hij verwende ons met vanalles.”
Stijn herinnert zich ook bijzondere momenten. “Hij maakte het voor zichzelf soms moeilijk door op plekken te spelen uren na een optreden of door met gehuurde instrumenten te spelen”, herinnert de Vlaming enkele ‘achteraf-optredens’. Vandeputte kwam dichtbij Prince, maar ermee spreken heeft hij nooit gedaan. “Ik heb nooit een noodzaak gevoeld om met hem te praten, ik heb dat gesprek ook uitgesteld en het is er dus niet van gekomen, maar ik vind dat niet erg.”
Prince inspireerde Stijn Vandeputte in zijn eigen muziek. “Ik houd van funk, maar ben nog geen honderdste getalenteerd als hij. Ik heb ook niet geprobeerd om hetzelfde te doen, maar me wel net als hem op optredens te smijten. Hij inspireerde me ook door zoveel mogelijk zelf te doen. Het feit dat je als solo-artiest je eigen verhaal vertelt, vond ik zeer interessant.”

bron: Belga