Jupiler Pro League – Gent en Anderlecht delen punten in flauwe topper

Jupiler Pro League - Gent en Anderlecht delen punten in flauwe topper

AA Gent en RSC Anderlecht hebben donderdagavond op de vierde speeldag van play-off I 1-1 gelijkgespeeld in de Ghelamco Arena. In een flauwe partij zorgden Bram Nuytinck en Kenneth Saief iets voorbij het uur voor de doelpunten. Anderlecht komt door het gelijkspel op gelijke hoogte met leider Club Brugge. Gent blijft derde op drie punten van de koppositie. Anderlecht blies de titelstrijd afgelopen zondag nieuw leven in met een 1-0 zege tegen leider Club Brugge. En door de 4-2-pandoering van blauw-zwart woensdag in Genk, konden de Brusselaars bij een zege zelfs alleen aan de leiding komen. Paars-wit slaagde er echter niet in zijn wil op te dringen aan een dominant Gent, dat nochtans ook amper een kans bij elkaar wist te voetballen. Een vluchtschot van Saief en een pegel van Dennis Praet waren de enige doelrijpe mogelijkheden in een slappe eerste helft.
De tweede helft startte veelbelovend met een grote kans voor Gent. Danijel Milicevic kon aan de tweede paal vrij inkoppen, maar zag zijn kopbal op de lat uiteenspatten. Het openingsdoelpunt viel halverwege de tweede helft aan de overkant. Nuytinck kon na 64 minuten van dichtbij scoren uit een hoekschop. Gent leek nu wakkergeschud te zijn. Frank Acheampong haalde drie minuten na het doelpunt de doorgebroken Saief neer en de Israëlier schoot de daaropvolgende penalty zelf feilloos voorbij Silvio Proto. Beide ploegen kregen na de gelijkmaker nog één grote kans. Maar een volley van Milicevic werd makkelijk gestopt door Proto en een schot van Leander Dendoncker, in de toegevoegde tijd, ging in het zijnet.
Anderlecht komt in de stand op gelijke hoogte met leider Club Brugge. De Bruggelingen blijven wel aan de leiding, omdat bij de halvering van de punten het totaal van Anderlecht met een half punt naar boven afgerond werd. AA Gent staat derde op drie punten.

.

bron: Belga