Ilse Heylen en Senne Wyns meteen uitgeschakeld op EK judo

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ilse Heylen en Senne Wyns hebben weinig plezier beleefd aan hun EK judo in het Russische Kazan. De 39-jarige Heylen (ITF 21) verloor vandaag in haar eerste kamp in de klasse tot 52 kg na bestraffing van de zes jaar jongere Jaana Sundberg (ITF 32). Voor de Antwerpse was het al de vierde nederlaag op rij tegen de Finse. Heylen had vooraf laten weten alleen bezig te zijn met de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. "Dat is mijn laatste grote doel uit mijn judocarrière en dus staat het EK helemaal in het teken van dat doel. Als ik zelf een goed resultaat kan behalen, sta ik opnieuw een stap dichter bij Rio maar als dat niet het geval is, wordt het zaak dat mijn rechtstreekse concurrenten, de Spaanse Laura Gomez en de Russische Yulia Ryzhova, niet hoger uitkomen dan ik" klonk het. Beide judoka's konden intussen allebei hun eerste kamp wel winnen.

In de klasse tot 60 kg moest Senne Wyns (IJF 72) in zijn openingskamp buigen voor de Portugees Nuno Carvalho (WR 52). Die haalde het met waza ari en yuko.

Nog vandaag komen ook Charline Van Snick en Anne Sophie Jura (-48 kg) en Jasper Lefevere en Kenneth Van Gansbeke (-66 kg) in actie op de tatami in Kazan.

bron: Belga