Er komt geen speciaal onderzoek naar Britse premier Cameron na PanamaPapers

door
Belga
Leestijd 1 min.

Er zal geen speciaal onderzoek komen naar de Britse premier David Cameron nadat en ondanks zijn naam werd vernoemd in de uitgelekte PanamaPapers. Dat zei de Parliamentary Commissioner for Standards, die het gedrag van de parlementsleden onderzoekt, zo schrijft The Guardian vandaag. Nadat er 11 miljoen documenten uitlekten van het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca over allerhande (il)legale financiële constructies die werden opgezet in het Centraal-Amerikaanse land, kwam David Cameron in opspraak omdat hij aandelen had in het offshore investeringsfonds van zijn vader. Om de kritiek te counteren en het krediet van de publieke opinie terug te winnen, maakte de Britse premier vorige week zondag zijn belastingaangiften van de afgelopen zes jaar bekend.

Kathryn Hudson, bevoegd voor het onderzoek naar het gedrag van de Britse MP's, heeft nu bekendgemaakt dat er geen onderzoek gevoerd zal worden naar David Cameron. Extra uitleg gaf ze niet.

Cameron zei vorige week aan het Britse parlement dat hij de 5.000 aandelen die hij en zijn vrouw bezaten in de offshore in 2010 verkocht heeft, vijf maanden voor hij de Britse eerste minister werd.

bron: Belga