15 agenten gewond bij betoging tegen vreemdelingen in Thüringen

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de Oost-Duitse deelstaat Thüringen zijn 15 politie-agenten gewond geraakt nadat het bij een anti-islambetoging tot rellen was gekomen. Er werd onder andere met stenen naar de agenten gegooid. Dat melden de autoriteiten. Of er ook gewone burgers gewond raakten, is nog niet duidelijk. Aan de door Thuegida, de plaatselijke tak van de Pegida-beweging, georganiseerde betoging in de stad Jena namen zowat 2.000 mensen deel. Thuegida neemt, net zoals Pegida, het vluchtelingenbeleid van bondskanselier Angela Merkel op de korrel. Beide groepen protesteren tegen wat ze zien als de islamisering van de Duitse samenleving door moslimimmigranten.

Zowat 3.000 tegenbetogers bekogelden de Thuegida-aanhangers met stenen en flessen. Verschillende auto's, waaronder zeker drie politiewagens, raakten beschadigd. Een paar honderd agenten, onder wie ook versterkingen van naburige deelstaten, probeerden te vermijden dat de tegenbetogers door het cordon braken.

Betogers van de twee kampen zochten de confrontatie met de politie, die enkele keren pepperspray inzette om de menigte uiteen te drijven. Verschillende mensen werden opgepakt.

Bron: Belga