Rat bijt man in het achterwerk terwijl hij op het toilet zit

This undated photo shows a rat in the a pipe in London. Ageing sewers, insufficient garbage collection, a lack of resources to tackle the problem: it all adds up to a growing rat population in London, one of the world's wealthiest capital cities. AFP PHOTO / AFP PHOTO

Het Ierse graafschap Cork kampt met overstromingsproblemen. Een onfortuinlijke man heeft volgens Evening Echo ervaren dat zo’n overstroming nog andere plagen met zich meebrengt. 

Tijdens een zitting van de raad van het graafschap Cork heeft een raadslid een bijzonder gênant voorval uit te doeken gedaan. Een oudere man uit Midleton zou rustig op het wc hebben gezeten, wanneer een rat plots zijn tanden zette in de billen van de nietsvermoedende toiletgebruiker.“De overstromingen hebben ook een rattenplaag veroorzaakt, die zwaar weegt op de mentale en in één geval zelfs de fysieke gezondheid van de bewoners. Een oudere heer werd in het achterwerk gebeten terwijl hij het toilet gebruikte en had onmiddellijke medische hulp nodig”, betoogt raadslid Noel Collins.

Na onderzoek bleek dat de rat de afvoer was binnengedrongen door een kapotte rioleringspijp. Het raadslid heeft gevraagd om te onderzoeken of het mogelijk is om rattengif door de riolering te spoelen, maar de Corkse raad vreest dat dit andere waterbronnen kan verontreinigen. In tussentijd adviseert het raadslid om toiletten gesloten te houden als ze niet gebruikt worden en om op hun kont te letten.

Foto Belga / AFP