Nieuwe diersoort ontdekt in Indonesië

Maak kennis met de ‘slender root rat'. De nieuwe soort rat werd zopas ontdekt in Indonesië, op de flanken van de Gandangdewataberg.
door
Jolien
Leestijd 1 min.

Een Australische wetenschapper en zijn team troffen het zoogdier aan in een bergachtig en afgelegen gebied op het Sulawesi-eiland in Indonesië, op de flanken van de Gandangdewataberg. «De lokale bevolking noemt het dier de ‘root rat' of wortelrat, omdat het zich volgens hen voedt tussen de wortels van bomen en planten», aldus Kevin Rowe, leider van het onderzoeksteam.

De ‘root rat' is volgens Rowe zowel een nieuwe dierklasse als een nieuwe soort. Het beestje is ongeveer dertig centimeter groot en weegt ongeveer veertig gram. Het is al de derde nieuwe dierklasse en vierde nieuwe soort die in vier jaar tijd door Rowe en zijn onderzoeksteam worden ontdekt in Gandangdewatagebied. Een Nederlandstalige benaming voor het dier werd nog niet bedacht. 

New mammal species slender root rat discovered by scientists in Indonesia (Pic: Kevin Rowe)https://t.co/mvJWPfg1Gk pic.twitter.com/8i8hpO9AJ3

— ABC News (@abcnews) April 19, 2016