Team Sky neemt Sergio Henao opnieuw uit competitie

Team Sky neemt Sergio Henao opnieuw uit competitie

Team Sky zet zijn Colombiaanse renner Sergio Henao opnieuw een tijd op non-actief. Dat heeft de Britse wielerformatie vandaag laten weten op zijn website. Sky houdt hem voorlopig aan de kant omdat een onderzoek naar afwijkende waarden in zijn biologisch paspoort is heropend. De 28-jarige Henao werd ook in maart 2014 als eens drie maanden uit competitie genomen door Team Sky wegens afwijkende waarden tijdens interne controles buiten competitie door de ploeg. Sky wou toen het zekere voor het onzekere nemen en startte toen een onderzoek naar haar eigen renner. De Colombiaan vertoonde abnormale waarden. Na een uitgebreid onderzoek van tien weken door de universiteit van Sheffield werd hij weer op actief gesteld, alle resultaten werden ook naar de UCI doorgestuurd. Henao leeft en traint vaak op grote hoogte, vandaar de verklaring voor zijn abnormale waarden.

Deze week heeft Henao van de Cycling Anti-Doping Foundation (CADF) de vraag gekregen om meer informatie te geven over de resultaten in zijn biologisch paspoort tussen 2011 en 2015. “Voor ons is dit geen verrassing”, aldus Sky, “Sergio testte niet positief en wij blijven hem steunen. Tot alles uitgeklaard is, zal hij echter geen wedstrijden meer rijden”.“Ik ben bijzonder ontgoocheld”, reageert Henao op de website van zijn team. “Ik heb bijzonder hard gewerkt om opnieuw volledig fit te geraken nadat ik vorig jaar mijn knieschijf brak. Ik weet wie ik ben, hoe hard ik gewerkt heb en welke opofferingen ik gemaakt heb om te staan waar ik nu sta. Ik blijf kalm en ben ervan overtuigd dat dit alles snel uitgeklaard wordt, zodat ik vlug opnieuw kan fietsen”.

Sergio Henao maakt sinds 2012 deel uit van Team Sky. In 2013 werd hij tweede in de Waalse Pijl (na Daniel Moreno) en won hij etappes in de Ronde van Algarve en de Ronde van het Baskenland. Dit jaar werd hij onder meer tweede in de Ronde van het Baskenland en zesde in Parijs-Nice. Voor de Waalse Pijl van vandaag – waar hij dus niet meer start – gold hij als een van de in de gaten te houden renners.

bron: Belga