Koning Filip ontvangt fietsende kinderen op het Paleis

door
Belga
Leestijd 1 min.

Koning Filip heeft woensdag leerlingen van de basisscholen Sint-Hadelin in Visé en De Ooievaar in Poelkapelle op het Paleis ontvangen. De jongeren fietsen woensdag samen langs het Parcours van Herinnering, die herdenkingsplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog aandoet. De kinderen kwamen omstreeks 11 uur al fietsend aan op het paleis waar ze werden verwelkomd door Koning Filip en baron Luc Vansteenkiste, voorzitter van het Prins Filipfonds.

Met de steun van het Prins Filipfonds loopt er al vijf jaar een uitwisselingsproject tussen de basisscholen uit Visé en Poelkapelle. Deze dag waarop leerlingen van beide scholen met de fiets verschillende historische plaatsen bezoeken, maakt deel uit van het project.

Nadat leerkrachten en leerlingen van de basisscholen het woord hadden genomen, gaf ook Koning Filip nog een boodschap mee aan de kinderen. "Ik ben heel blij jullie hier te zien, want dit is een fantastisch initiatief over de grenzen heen. Samen moeten we elke dag werken aan de vrede. De oorlog was van voor jullie en mijn tijd, maar we moeten er voor zorgen dat het nooit meer gebeurt."

Nadien nam de Koning uitgebreid de tijd om elk kind te begroeten en de hand te schudden, waarna hij ze een goede reis wenste.

bron: Belga