Broer van Bilal Hadfi vrijgesproken voor drugstrafiek

door
Belga
Leestijd 1 min.

Belkacem Hadfi, de broer van Bilal Hadfi, een van de kamikazes van de aanslagen in november 2015 in Parijs, is woensdag door de correctionele rechtbank van Brussel vrijgesproken. De 34-jarige man stond terecht in een zaak van handel in cannabis in 2014. Belkacem Hadfi werd verdacht, samen met andere personen, van het opzetten van een trafiek in cannabis tussen mei en oktober 2014. Volgens het parket verliep de verkoop van de drugs in een café in Sint-Jans-Molenbeek waarvan hij de uitbater was. De beklaagde ontkende iedere betrokkenheid bij dergelijke feiten.

Omdat hij een straf uitzat na een eerdere veroordeling voor drugsfeiten, bleef hij in de cel. Hij genoot een tijd de gunst van een elektronische enkelband, maar die maatregel werd eind 2015 ingetrokken wegens het niet naleven van de voorwaarden.

De echte reden van de opsluiting in de gevangenis van Vorst, aldus zijn advocaat Yannick De Vlaeminck, was de weigering om informant te worden van de federale politie voor de terrorismeonderzoeken.

bron: Belga