‘De Ideale Wereld’ is geen fan van het nieuwe Rode Duivels-lied

Nu het EK in Frankrijk eraan komt, is het weer tijd voor een Rode Duivels-lied. Voor dit kampioenschap zullen Dimitri Vegas & Like Mike voor de muzikale toets zorgen. ‘De Ideale Wereld’ heeft toch enkele bedenkingen bij deze nieuwe voetbalhymne.

Een goed duivelslied moet volgens ‘De Ideale Wereld’ eerst en vooral vermelden waar het kampioenschap zich afspeelt. Ze verwijzen daarbij naar ‘De Rode Duivels gaan naar Spanje’ (1982) van Will Tura en ‘De Rode Duivels gaan naar Amerika’ (1994) van Luc Steeno. In het nummer van Dimitri Vegas & Like Mike valt alleen maar “Te” te horen, wat een dorpje in Spanje is.

Daarnaast moet het nummer ook rijmen. Het schoolvoorbeeld is Rocco Granata, die in 1990 de “mondiale” zo maar even liet rijmen met “pintje halen”.

Ook mag een Rode Duivels-lied een schaamteloze rip-off zijn. ‘De Ideale Wereld’ toont vervolgens met trots hun eigen nummer, getiteld ‘Het Ideale De-Rode-Duivels-Gaan-Naar-Het-E.K.-In-Frankrijk-Lied’. En inderdaad, hun duivelslied verwijst naar de plaats, is een schaamteloze rip-off, en rijmt. Ongeveer. Ze beschrijven hun versie als ideaal voor de meerwaardezoeker in een Rode Duivels-lied. Sociaal incapabele Michiel mag de outro van het nummer verzorgen.

Het Ideale De-Rode-Duivels-Gaan-Naar-Het-EK-In-Frankrijk-Lied

Het EK-lied van Dimitri Vegas and Like Mike kan niet alle voetbalfans bekoren. Daarom: een onderzoek naar wat een echt anthem dan wél nodig heeft, én het Ideale De-Rode-Duivels-Gaan-Naar-Het-EK-In-Frankrijk-Lied!

Posted by De Ideale Wereld on Tuesday, 19 April 2016

Foto Vier

Video Canvas