Zon verdappert eerst nog

Zon verdappert eerst nog

Vanmiddag blijft het droog met geleidelijk meer zon, het eerst over het westen en noorden van het land. Er waait een matige wind uit noordelijke richtingen. Daardoor halen de maxima 10 graden in de Ardennen en ongeveer 13 graden elders.
Vanavond en -nacht wordt het vrijwel overal helder tot licht bewolkt. Het kwik daalt naar -1 graad in de Ardennen tot zowat +3 graden in het westen. Op meerdere plaatsen kan vorst aan de grond optreden.

Morgen is het droog en overwegend zonnig. Bij een matige noordoostenwind wordt het 11 graden in Hoog-België en zowat 14 graden in de andere streken.Donderdag wordt het ongeveer 17 graden bij flinke zonnige perioden. Vrijdag komt er meer bewolking opzetten en de kans op een bui neemt geleidelijk toe bij zowat 14 graden.

In het weekend en begin volgende week is het wisselvallig met vooral vanaf zondag meer buien, mogelijk met onweer. Op de hoogste toppen van de Ardennen kan de neerslag soms een winters karakter aannemen. Het wordt een kille Ardense wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik. Met hooguit 10 graden als middagtemperatuur is het ronduit koud voor de tijd van het jaar. In de nacht kan landinwaarts vorst aan de grond optreden.

bron: Belga