Twee Belgen omgekomen bij verkeersongeval in Zuid-Afrika

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij een verkeersongeval in Zuid-Afrika zijn zaterdag twee Belgen, een moeder en haar zoontje, om het leven gekomen. Ook de twee andere leden van het gezin waren bij het ongeval betrokken: de vader raakte zwaargewond, een dochtertje liep geen ernstige verwondingen op. Dat meldt de FOD Buitenlandse Zaken vanmorgen. Over de precieze omstandigheden van het ongeval legde de FOD Buitenlandse Zaken geen verklaring af. Maar volgens Het Laatste Nieuws was het gezin uit Buggenhout betrokken bij een frontale botsing die zich zaterdag rond 2 uur 's ochtend voordeed op een verbindingsweg tussen de steden Kaapstad en Paarl.

De moeder en de twee kinderen - een tweeling van 1,5 jaar oud - werden door de klap uit de wagen geslingerd. Zowel de moeder als het zoontje kwamen daarbij om het leven, de dochter liep geen ernstige verwondingen op. De vader, die achter het stuur zat, raakte gekneld en werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is intussen stabiel, zo schrijft de krant.

Buitenlandse Zaken overlegt momenteel over de repatriëring van de lichamen. De consul in Kaapstad levert ook de nodige bijstand, zo benadrukt de FOD nog.

bron: Belga