Personeel MIVB en Brussels Airport krijgen ereprijzen op visit.brussels Awards

door
Belga
Leestijd 1 min.

de personeelsleden van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB en van Brussels Airport hebben dinsdagavond ereprijzen gekregen op de visit.brussels Awards. Daarnaast werden er nog negen prijzen uitgereikt aan culturele en toeristische initiatieven. Op de visit.brussels Awards worden de beste toeristische initiatieven, die een heel jaar lang hun stempel op Brussel hebben gedrukt, beloond.

"De hoofdstad van Europa werd in haar hart getroffen en de hele wereld is in rouw. Maar we gunnen de moordenaars van de vooruitgang, de vijanden van de samenleving geen enkele overwinning, zelfs geen symbolische. Via deze ceremonie willen wij hulde brengen aan de vele enthousiaste en originele spelers en projecten binnen de toeristische en culturele sector in Brussel die hun steentje daartoe bijdragen", vertelde Laurette Onklinx, voorzitster van visit.brussels.

Dit jaar reikte de organisatie bijgevolg twee ereprijzen uit, de visit.brussels Honorary Awards. Zowel het personeel van de MIVB als van Brussels Airport mocht deze in ontvangst nemen voor het koelbloedige en moedige optreden bij de aanslagen van 22 maart.

Daarnaast zijn er negen winnaars in evenveel verschillende categorieën. De laureaten van de visit.brussels Awards 2016 zijn: Mobiel laboratorium 'restauratie van sarcofagen' (New Concept), 50 hours of Beurssc50uwburg (Evening Experience), 'De Sixtijnse kapel van de prehistorie' (Most Noted Exhibition), Kunstenfestivaldesarts 2015 (International Event), Brussels Beer Project (Best Gastronomic Concept), Train World (New Even & Touristic Location), Train Hostel (Hotel Newcomer) en I Shop on Sundays (Public Initiative).

bron: Belga