Ook Pearl Jam annuleert concert in North Carolina vanwege anti-transgenderwet

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ook rockgroep Pearl Jam heeft maandag beslist om zijn optreden in de Amerikaanse staat North Carolina te annuleren uit protest tegen een wet die transgenders discrimineert. De zogenaamde "HB2"-wet in North Carolina, die mensen onder meer verplicht om publieke toiletten te gebruiken die overeenkomen met het geslacht dat op hun geboorteakte staat, zorgde de afgelopen weken voor een storm aan kritiek van beroemdheden, bedrijven en organisaties.

De betalingsdienst Paypal kwam al terug op zijn plan om een nieuw operationeel centrum te openen in Charlotte, en eerder annuleerden artiesten als Bruce Springsteen en Ringo Starr en de band Boston al hun concerten. Zangeres Cyndi Lauper kondigde dan weer aan dat ze haar optreden zal gebruiken om mensen te sensibiliseren rond de rechten van LGBT-burgers en dat ze de opbrengst van haar concert zal overmaken aan de organisatie Equality North Carolina.

De rockers van Pearl Jam, die normaal gezien woensdag zouden optreden in hoofdstad Raleigh, noemen de wet op hun website "verachtelijk" en verklaarden dat de wet "discriminatie tegen een hele groep Amerikaanse burgers aanmoedigt". "De praktische gevolgen zijn kostelijk en de negatieve impact op de basisrechten van de mens is groot", aldus de band van Eddie Vedder, die eveneens opkomt voor het recht op abortus en bekendstaat als milieuactivist.

Bron: Belga