Meerdere doden bij zelfmoordaanslag in Kaboel

Meerdere doden bij zelfmoordaanslag in Kaboel

De zware explosie die vanochtend de Afghaanse hoofdstad Kaboel opschrikte, was het werk van een zelfmoordterrorist van de Taliban. “De aanval heeft verschillende doden en gewonden gemaakt”, zegt president Ashraf Ghani. Er is sprake van zeker 15 doden.
Over het exact aantal slachtoffers bestaat nog geen duidelijkheid, maar de woordvoerder van het ministerie van Gezondheid heeft wel weet van minstens 161 gewonden.

Volgens de woordvoerder van Binnenlandse Zaken, Sediq Sediqqi, liet een zelfmoordterrorist een voertuig ontploffen in een woonwijk in de buurt van het ministerie van Defensie en andere militaire complexen. Na de explosie was er een vuurgevecht tussen de veiligheidsdiensten en mogelijk een of twee terroristen, aldus nog Sediqqi.“Het doelwit was het gebouw van de NDS, waar de Afghaanse inlichtingendienst kantoor houdt”, zegt Taliban-woordvoerder Zabiullah Moudjahid, die de aanslag ook opeiste. In dit gebouw zouden zeker 15 medewerkers van de NDS om het leven zijn gekomen, zegt een anonieme bron bij de inlichtingendienst.

Het is de eerste bomexplosie in Kaboel sinds de Taliban vorige week haar “lenteoffensief” aankondigde.

bron: Belga