Kampioen Golden State kan het ook zonder sterspeler Curry

Kampioen Golden State kan het ook zonder sterspeler Curry

Golden State moest gisterenavond in het tweede duel van de play-offs tegen Houston zonder vedette Stephen Curry aan de bak. De MVP van de regerende kampioen in de NBA was nog onvoldoende hersteld van de blessure aan de rechterenkel die hij zaterdag opliep tegen de Rockets. Maar ook zonder hun sterspeler bleken de Warriors een maatje te groot voor de bezoekers uit Texas. Het werd 115-106. Klay Thompson nam de uitblinkersrol van Curry bij Golden State met verve over. Hij leidde zijn team met 34 punten naar een 2-0 voorsprong in de play-offs tegen Houston. James Harden maakte in het verliezende kamp 28 punten.

Donderdag staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar. De Rockets spelen dan voor het eerst thuis. Wie het eerst vier keer wint, stoot door naar de halve finale van de Western Conference. Daar wachten de LA Clippers of Portland.Nog gisteren won Dallas na een thriller met 84-85 bij Oklahoma City. De Mavericks zetten de stand zo op 1-1.

In de Eastern Conference was Toronto thuis te sterk voor Indiana (98-87). De Pacers hadden de openingsmatch met 90-100 gewonnen.

bron: Belga