Honderd Thomas More-studenten videochatten met studiekiezers

door
Belga
Leestijd 1 min.

Jongeren die nog niet weten welke opleiding ze willen volgen, kunnen van studenten zelf vernemen hoe het is om aan de Thomas More-hogeschool te studeren. De hogeschool vond een honderdtal studenten bereid voor videochatsessies waarin ze live vragen beantwoorden. Dat meldt de hogeschool. "De laatste jaren merken we dat studiekiezers meer nood hebben aan echte verhalen, zoals bijvoorbeeld door een babbel met studenten zelf", zegt digital manager Karlijn Ledegen. "We kiezen er dan ook bewust voor om eigen studenten in te zetten. Op woensdagmiddag, wanneer de leerlingen vrijaf hebben, vertellen de studenten een uurtje open en vrij over hun ervaringen. Het is alsof je op café zou zitten."

Concreet kunnen kandidaat-studenten tot midden mei op de website www.studentenchat.be terecht. Ze kunnen er hun studie selecteren en zien wanneer er een sessie is. Als de student online is, kunnen via een chatvenster vragen worden gesteld. De student geeft via de livestream meteen antwoord.

De sessies worden ook bewaard, zodat ook andere geïnteresseerden de info kunnen terugvinden. De eerste vijftien sessies werden samen al zo'n 1.700 keer bekeken.

De videochat zal volgens de hogeschool niets veranderen aan de andere manieren van studiekeuzebegeleiding.

bron: Belga