Belgen in het buitenland - Manchester City geraakt niet voorbij Newcastle, Kompany maakt rentree

Manchester City is dinsdag in een inhaalwedstrijd van de 27e speeldag in de Engelse Premier League niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel op het veld van staartploeg Newcastle. Bij de Citizens maakte kapitein Vincent Kompany zijn wederoptreden na (opnieuw) een maand blessureleed, hij maakte net als man in vorm Kevin De Bruyne de 90 minuten vol in St James' Park. De bezoekers klommen op het kwartier op voorsprong via sluipschutter Sergio Agüero, die een vrije trap van Kolarov (weliswaar uit buitenspelpositie) onhoudbaar tegen de touwen kopte. Voor de Argentijn was het zijn 100e doelpunt in de Premier League, hij had daar slechts 147 wedstrijden voor nodig.

De Bruyne knalde even later over en naast, de treffer viel iets voorbij het uur aan de overzijde. Het was rechtsback Vurnon Anita die de 1-1 via de paal mooi voorbij doelman Hart trapte. Na de pauze waren de beste kansen nog voor de Magpies. In de 88e minuut was invaller Georginio Wijnaldum nog heel dicht bij 2-1, doelman Joe Hart voorkwam een nederlaag voor de bezoekers. Kompany kreeg nog geel.

In de stand wordt City alleen derde. Het heeft nu 61 punten, één meer dan Arsenal dat nog een wedstrijd tegoed heeft. Newcastle blijft negentiende en voorlaatste.