Schrijver van Game of Thrones broedt op spin-offs

‘Game of Thrones’-bedenker George R.R. Martin is nog lang niet uitverteld. De schrijver van de boekenreeks waar de populaire televisieserie op gebaseerd is, heeft genoeg materiaal om spin-offs van de saga te verzinnen.

“Ik keek vroeger altijd ‘The Naked City’. Die serie eindigde met de voice-over die zei: ‘Er zijn acht miljoen verhalen in ‘The Naked City’. Dit was er één van.’ Dat is ook zo met Westeros en nog meer in Essos en de landen daarbuiten. Een wereld vol verhalen die wachten om verteld te worden”, vertelt Martin aan Entertainment Weekly. “Als HBO geïnteresseerd is tenminste.”

De Amerikaanse auteur heeft al concrete ideëen voor een eerste spin-off. “Het meest natuurlijke vervolg zou een adaptatie zijn van mijn ‘Dunk & Egg’-verhalen. Elk van de novelles kan als ideale basis fungeren voor twee uur durende televisiefilms, en dus niet als wekelijkse serie.”

Onlangs raakte bekend dat makers David Benioff en D.B. Weiss van plan zijn om de laatste seizoenen wat korter te maken dan de voorgaande. In plaats van zo’n tien afleveringen, zou het zevende seizoen slechts uit zeven afleveringen bestaan, en seizoen acht – mogelijk het laatste! – maar uit zes.