Politiemannen vermommen zich als pizzakoeriers om maffiabaas te vatten

Roberto Manganiello, een van de honderd gevaarlijkste criminelen in Italië, is na drie jaar eindelijk gearresteerd. Zaterdagavond kon de politie de man via een pizzabestelling opsporen.

Manganiello stond bij de politie bekend als belangrijk lid van de Napolitaanse georganiseerde misdaadorganisatie Camorra. Daarnaast pleegde hij in 2004 een dubbele moord die een bloederige bendeoorlog uitlokte. Daardoor stond de man al tien jaar op de lijst van meest gevaarlijke criminelen. De maffiabaas leefde al sinds 2013 ondergedoken, maar zaterdagavond is hij dan toch geklist. Tijdens een rustig voetbalavondje stonden politieagenten verkleed als pizzakoerier aan de deur van zijn appartement dichtbij Napels. Vanuit die woning zou hij een drugs- en afpersingshandel geleid hebben.

De crimineel verzette zich niet toen hij samen met zijn vrouw werd ingerekend. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken liet weten trots te zijn op de prestatie van de politie. “Een succes dankzij de topprestatie van deze speurders.”

Foto Pixabay