Ondanks klinkende zege zal onderzoeksschip niet ‘Boaty McBoatface’ heten

De opiniepeiling bij de Britse bevolking voor de naam van het nieuwe onderzoeksschip is afgesloten. Uit meer dan 7.000 suggesties kwam ‘Boaty McBoatface’ overtuigend als winnaar uit de bus, maar het is weinig waarschijnlijk dat het vaartuig die kinderachtige naam zal dragen.

Het nieuwe onderzoeksschip waarmee Groot-BrittanniĆ« de polen wil verkennen, kwam in de belangstelling toen de ‘Natural Environment Research Council aan het grote publiek vroeg voor naamsuggesties. James Hand kwam toen met ludieke suggestie om het wetenschappelijke vaartuig, waarvoor de Britse regering 200 miljoen pond (250 miljoen euro) uittrekt, ‘Boaty McBoatface’ te noemen.Het flauwe mopje van de communicatiemanager sloeg aan en won de opiniepeiling met meer dan 124.000 stemmen. De nummer twee in de lijst haalde net geen 40.000 stemmen. Het volk heeft dus gesproken in het voorkeur van de lichtvoetige naam, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de meerderheid zijn zin krijgt.

“Het zal je niet verbazen dat we een naam willen die past bij de missie en die de waarden van de wetenschap uitdraagt. Ik wil iedereen die deel heeft genomen aan de wedstrijd bedanken. Het publiek heeft enkele fantastische en vindingrijke suggesties gedaan. We zullen ze allemaal bekijken en ter zijner tijd een beslissing maken”, verklaart de Britse wetenschapsminister Jo Johnson aan The Telegraph.

Foto: Twitter / @NERCscience