Nieuwe woorden in Dikke Van Dale Online

Weet jij al wat een palmeneiland, een belastingnomade of klimsparen is? De betekenissen van deze woorden staan vanaf vandaag in het online woordenbestand van de Dikke Van Dale.  

“De belastingnomade zet zijn geld weg op een palmeneiland, terwijl hij zich met klimsparen of het optreden als familiebank geen zorgen had hoeven maken over het krijgen van een gedragsaanwijzing. Uiteindelijk komt alles – al dan niet geholpen door digivaardige gutmenschen en researchjournalistiek – toch aan het licht”, staat er te lezen op de website van de Dikke Van Dale.Zoals blijkt uit bovenstaand fragment, pikt onze bekendste woordenboekuitgever vaak woorden uit de media. “Die woorden laten zien wat ons de afgelopen maanden heeft beziggehouden. Ook onze dagelijkse activiteiten, die we massaal delen op sociale media, zijn een rijke bron voor nieuwe begrippen”, vertelt de uitgever.

Van Dale Online is een week lang gratis beschikbaar, de perfecte kans dus om je woordenschat met deze hippe formuleringen uit te breiden!

Foto Pixabay