Drie basistips voor online dating

Wil jij ook graag online daten maar weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken? Met deze drie basistips begin je met een vliegende start aan je internetavontuur!

  1. Kies een foto die iets over jou vertelt

De meningen zijn verdeeld over wat een goede profielfoto nu eigenlijk is. Sommigen vinden dat je er zo aantrekkelijk mogelijk (lees: jong en sexy) moet uitzien, anderen vinden dan weer dat je vooral de realiteit moet laten zien (lees: een recente foto en geen fotoshop gebruiken). Wat je mening ook is, je kiest best een foto die iets over jouw persoonlijkheid vertelt. Waarom? Omdat die afbeelding het allereerste is waar potentiële partners naar kijken om een keuze te maken.

  1. Neem de tijd om je profiel goed in te vullen

Dat klinkt heel logisch, maar het is belangrijker dan je denkt. Op jouw profiel moeten uiteraard dingen staan die jou onvergetelijk en uniek maken. Maar er moeten ook dingen op staan die tonen dat jij normaal bent, waardoor de drempel om jou een berichtje te sturen laag genoeg is. Zo kan je dus bijvoorbeeld vertellen over je voorliefde voor heel zeldzame modeltreinen, maar zet er zeker ook bij dat je een grote liefhebber bent van spaghetti en wel eens een lekker glaasje wijn lust.

  1. Denk na voor je een reactie verstuurt

Online daten kan dankzij smartphones en tablets altijd en overal, maar dat maakt het soms ook heel gemakkelijk om een flater te begaan. Let er dus op dat je geen antwoorden verzendt nog voor je aandachtig hebt gelezen wat je nu eigenlijk geschreven hebt. Als je bijvoorbeeld autocorrectie gebruikt, kan er soms plots iets heel anders staan dan je bedoelde en dat kan nare gevolgen hebben. Lees je reactie daarom grondig na voor je op send duwt.

Volg je deze drie tips, dan kunnen je eerste stappen in de wereld van online dating zeker en vast niet mislopen. Wil je graag nog extra tips? Meer datingadvies vind je op http://www.rendez-vous.be