Zo schrijf je een origineel bericht aan een potentiële date

Wil je graag een eerste bericht sturen dat boven alle andere berichten uitsteekt? Dan gebruik je uiteraard geen standaard mailtje dat je naar eender wie zou kunnen sturen. Met deze tips daarentegen maak je wél een originele indruk!
door
Kevin
Leestijd 2 min.

De meest belangrijke tip is: hou het kort. Je wil niet overkomen als iemand die alleen maar over zichzelf praat. Bovendien wil je je potentiële date graag een reden geven om terug te schrijven en dat is niet nodig als alles al gezegd is. Behoud het mysterie rond jezelf en focus op de ander. Stel een persoonlijke vraag. Waarover? Over een van deze twee onderwerpen:

  • De hobby's van je match
  • Ook al vind je dat die persoon er lekker uitziet op de profielfoto, het is altijd een goed idee om te tonen dat je niet alleen in het uiterlijk geïnteresseerd bent. Maak je bericht persoonlijk door te tonen dat je interesse hebt in de hobby's van je potentiële date.

    Voorbeeld:

    Hey Sophie, ik was net je profiel aan het lezen, we hebben duidelijk het een en ander gemeen! Ik las dat je graag en vaak gaat snowboarden. Ik ben helemaal weg van Afrika, maar sta zelf ook wel eens graag op de latten. Heb je tips? Ik wil dit jaar graag nog een keertje gaan voor alle sneeuw weg is.

    Laat je iets weten?

    Groetjes,

    Jan

  • De profielfoto van je match
  • Wie houdt er niet van een complimentje? Vertel wat er op die profielfoto staat dat je aanspreekt en dat je anders vindt dan alle andere foto's. Blijf wel beleefd en beschaafd, schrijf dus zeker niet “ik vind het leuk dat je zo'n grote borsten hebt.”

    Voorbeeld:

    Dag Jan, wat een toffe, opvallende profielfoto heb je! Je komt hier niet veel mensen tegen met een Safarihoed op hun profielfoto, heel origineel van jou! Jij bent duidelijk gebeten door de reismicrobe. Ik hou heel erg van snowboarden, dus ik vraag me af of je enkel naar de zon reist of het soms ook wat kouder zoekt?

    Liefs,

    Sophie

    Gebruik je een van deze twee onderwerpen, dan schrijf je zeker en vast een bericht dat met kop en schouders boven dat van de anderen uitsteekt. Wil je graag nog extra tips? Meer datingadvies vind je op www.rendez-vous.be