Zware knieblessure houdt Anderlecht-verdediger Andy Najar maanden aan de kant

door
Belga
Leestijd 1 min.

Anderlecht zal het enkele maanden zonder Andy Najar moeten doen. De Hondurese rechtsachter van de Brusselaars blesseerde zich zondag in de topper tegen Club Brugge aan zijn knie en moet onder het mes. Dat bevestigden club en speler deze namiddag. De 23-jarige Najar - een van de sterkhouders bij Paars-Wit - verdraaide in de partij tegen Club zijn linkerknie en moest al na een kwartier vervangen worden. Hij verliet het Constant Vanden Stockstadion op krukken en toen al werd er meteen gevreesd voor een zware blessure. Onderzoeken op maandag bevestigden het nieuws.

"Andy Najar werd gisteren ernstig geraakt aan de voorste kruisbanden", aldus RSCA op de clubwebsite. "De Hondurees is voor lange tijd onbeschikbaar. Hij wordt binnen enkele dagen geopereerd", klinkt het. "Ik word geopereerd en sta zes maanden aan de kant", meldde ook Najar (op Instagram). "Het wordt een lange weg, maar ik ben er zeker van dat ik met de hulp van God sterker zal terugkeren."

Het uitvallen van Najar is een zware klap voor Anderlecht-coach Besnik Hasi, die op de rechtsachter sowieso al niet veel alternatieven had. Tegen Club werd Najar zondag op die positie vervangen door de Senegalese middenvelder Stéphane Badji. Anderlecht - dat na de 1-0 zege van zondag tot op één punt van leider Club is gekomen - moet donderdag op de vierde speeldag in Play-Off I op bezoek bij landskampioen AA Gent.

bron: Belga