Wickmayer blijft 42e op WTA-ranking, Flipkens (58e) gaat vooruit

Wickmayer blijft 42e op WTA-ranking

Op de nieuwe wereldranking in het vrouwentennis zijn er weinig verschuivingen. Afgelopen week stond er door de Fed Cup immers maar één WTA-toernooi op het programma, in Bogota. Yanina Wickmayer behoudt als beste Belgische de 42e plaats. Kirsten Flipkens stijgt van 60 naar 58. Alison Van Uytvanck, de derde Belgische in de top honderd, blijft 70e. Wickmayer en Flipkens bezorgden de Belgische Fed Cup-ploeg afgelopen weekend de promotie naar Wereldgroep II door in Belgrado de maat te nemen van Servië. Van Uytvanck was er niet bij omdat zij nog revalideert na een enkeloperatie. Ysaline Bonaventure (147e) en An-Sophie Mestach (167e) werkten het overbodige dubbelspel af.

Deze week zijn ‘Wicky’ en ‘Flipper’ aan de slag op het toernooi van Istanboel.Helemaal bovenaan de WTA-ranking blijft alles bij het oude. De Amerikaanse Serena Williams leidt met bijna 3.000 punten voorsprong op de Poolse Agnieszka Radwanska. De Duitse Angelique Kerber is derde.

De Zwitserse Timea Bacsinszky springt over de Oekraïense Elina Svitolina naar de zestiende plaats. Het is de enige verandering in de top vijftig.

De Amerikaanse Irina Falconi won het toernooi in het Colombiaanse Bogota en wordt daarvoor beloond met een sprong van 92 naar 67.

bron: Belga