Problemen met aanbesteding enkelbanden - "Continuïteit is verzekerd"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Hoewel de aanbesteding voor nieuwe moderne enkelbanden in het honderd is gelopen, is de "continuïteit verzekerd". Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) vanmorgen gezegd in De Ochtend. Gisteren bleek dat het nog een tijd zal duren voor er nieuwe moderne enkelbanden kunnen ingezet worden in ons land. Een aanbesteding voor nieuw materiaal is in het honderd gelopen. Ondertussen wordt met de huidige leverancier onderhandeld om snel weer meer dan de huidige 960 enkelbanden te kunnen inzetten.

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen erkent dat de aanbestedingsprocedure niet tot een goed einde is gekomen en dat het tot in 2017 zal duren vooraleer een nieuwe aanbesteding kan afgerond worden. Maar volgens de CD&V-minister zijn met de huidige leverancier afspraken gemaakt om de continuïteit van het systeem te verzekeren. Zo is het niet alleen de bedoeling het bestaande materiaal goed te onderhouden, maar ook om de capaciteit op te drijven.

Minister Vandeurzen wijst er ook op dat de Vlaamse regering intussen ook al het licht op groen heeft gezet voor extra aanwervingen bij het Vlaams Centrum voor Elektronisch Toezicht (VCET).

bron: Belga