Philippe Gilbert hoopt in Hoei op betere dag na tegenvallende Amstel

door
Belga
Leestijd 1 min.

BMC rekent woensdag in de Waalse Pijl op dezelfde renners als gisteren in de Amstel Gold Race. Alleen Marcus Burghardt verdwijnt ten voordele van Stefan Küng. Ondanks zijn tegenvallende wedstrijd, zet de ploeg in La Flèche Wallonne andermaal voluit in op Philippe Gilbert. 'Phil' won de Waalse Pijl al een keer, in 2011. Of hij daar woensdag een tweede zege kan aan toevoegen, is zeer de vraag. Een vingerbreuk speelt de BMC-kopman immers nog steeds parten.

"De Amstel verliep niet zoals ik had gehoopt, maar ik bekijk het dag per dag met mijn gebroken vinger. Ik heb nu twee dagen om te recupereren voor de Waalse Pijl. Ik ken de wedstrijd goed. Ik won er in het verleden en ik hoop er woensdag een betere race te kunnen afwerken", stelt de oud-wereldkampioen, die na de Amstel klaagde over rug- en nekpijn.

Met Ben Hermans, Dylan Teuns en Loïc Vliegen, gisteren negende en eerste Belg in de Amstel, heeft Gilbert drie landgenoten naast zich. Het team bestaat verder uit de Italiaan Alessandro De Marchi, de Zwitsers Silvan Dillier en Stefan Küng, en de Spanjaard Samuel Sanchez.

bron: Belga