Nog enkele dagen zonnig en vrij droog weer

Nog enkele dagen zonnig en vrij droog weer

Er zijn vanmiddag perioden met zon, maar later verschijnt er meer bewolking over het noordwestelijke deel van het land. Er waait een matige, aan zee soms een vrij krachtige, wind uit het westen tot zuidwesten. De maxima bedragen 9 graden in de Ardennen en ongeveer 13 graden in de rest van België. Vanavond en -nacht wordt het overal zwaarbewolkt en later kan er plaatselijk wat motregen vallen. De minima liggen rond het vriespunt in het zuiden van de provincie Luxemburg, maar bedragen elders 5 tot 8 graden.

Morgen is er eerst veel bewolking waaruit over de zuidoostelijke landshelft tijdens de vroege ochtenduren plaatselijk wat motregen valt. Nadien breekt de zon door, eerst aan de kust. De wind waait matig uit het noordwesten tot noorden, bij maxima tot 9 graden in Hoog-België en ongeveer 13 graden in de andere streken.

Woensdag is er veel zon bij zowat 14 graden. Donderdag blijft het droog met geregeld zon bij ongeveer 17 graden. Vrijdag gaat het kwik naar omlaag en neemt ook de bewolking toe.

In het weekend wordt het ronduit koud. Vrijwel nergens wordt het overdag warmer dan 10 graden. Bovendien nemen de buienkansen toe. Op de hoogste toppen van de Ardennen kunnen dat zelfs winterse buien worden. Ook na het weekend is nog niet meteen warm lenteweer in zicht.

bron: Belga