Nationale en internationale sterrenchefs tekenen present op tiende Antwerpen Proeft

Nationale en internationale sterrenchefs tekenen present op tiende Antwerpen Proeft

In en rond de Waagnatie op het Antwerpse Eilandje vindt van donderdag 5 tot en met zondag 8 mei de tiende editie van Antwerpen Proeft plaats. Het culinair festival pakt dit jaar uit met de komst van topchefs van eigen bodem, onder wie Wout Bru, Wim Ballieu, Roger Van Damme, Jeroen Meus, Sergio Herman en Piet Huysentruyt. Daarnaast prijken ook enkele grote internationale namen op de affiche, zoals de Nederlandse sterrenchef Syrco Bakker en het IJslandse Njam! -gezicht Dagny Ros. Uit Franstalig België komen tv-chefs David Martin en Jean-Philippe Watteyne langs.
Voor deze jubileumeditie breidt Antwerpen Proeft zijn capaciteit uit van 30 tot 40 restaurant- en foodstands en van één tot twee indoorhallen. Er komen ook drie nieuwe luxepaviljoenen: “Proef de goesting” van kookzender Njam! , “Luc’s Dagschotel” – waar auteur Luc Hoornaert topchefs ontvangt – en “Duvel Mini Masters”, waar alles draait om recepten gecombineerd met Duvel.

Ook dit jaar staan bij Antwerpen Proeft kleine gerechtjes van gerenommeerde restaurants als “proevertjes” centraal, voor de prijs van 5 of 7,5 euro. Daarnaast kan je er ook wijnen, bieren en cocktails proberen, nieuwe artisanale producten ontdekken, kookworkshops volgen en demonstraties bijwonen. Tickets kosten 6,5 euro per dag in voorverkoop, waarvoor je ook een gratis welkomstdrink en aperitief krijgt en toegang tot alle workshops en demonstraties. Een combiticket kost 13 euro.bron: Belga