Groen vraagt buurtbewoners Antwerp Airport naar alternatieven voor luchthaven

door
Belga
Leestijd 2 min.

Groen gaat omwonenden van de luchthaven van Deurne vragen hoe zij een nieuwe invulling zouden zien. Dat meldt Gazet Van Antwerpen maandag. De partij gaat ervan uit dat de luchtvaartactiviteit op termijn zal uitdoven. Met flyers in de bussen van inwoners van Berchem, Deurne, Antwerpen, Boechout, Borsbeek en Mortsel wil Groen tot een alternatieve invulling van de luchthaven komen. De partij gaat ervan uit dat de luchthavenactiviteiten zullen verdwijnen en wil daarom de inwoners uit de buurt horen zonder zich te willen opdringen, benadrukt Ingrid Pira, politica voor Groen in Mortsel, al wil men wel volgens bepaalde criteria werken.

"We kiezen voor een groene nabestemming, zoals die ooit werd vastgelegd in het gewestplan", zegt Pira, tevens verwijzend naar de honderden klachten die de luchthaven vorig jaar ontving. "We willen dat een groot deel van de zone die vrijkomt wordt gebruikt voor de creatie van een nieuwe park- en recreatiezone, maar we willen ook op zoek gaan naar alternatieven voor de tewerkstelling die er nu op de luchthaven is, bijvoorbeeld door op een deel van het terrein innovatieve technologiebedrijven aan te trekken of op hernieuwbare energie in te zetten." Pira benadrukt daarbij dat de nieuwe invulling niet tot nieuwe verkeersstromen mag leiden.

"In het buitenland werden inspirerende projecten opgezet op oude luchthaventerreinen zoals het park op de gronden van Tempelhof in Berlijn, het Nansenpark op Oslo Fornebu Airport, de ombouw van de oude luchthaven van München-Riem. Waarom zou dat bij ons niet kunnen?", stelt de Mortselse nog.

bron: Belga