Fed Cup – Belgische vrouwen stijgen acht plaatsen en worden veertiende

Fed Cup - Belgische vrouwen stijgen acht plaatsen en worden veertiende

De Belgische Fed Cup-ploeg is dankzij zijn zege van zondag in de barrages voor Wereldgroep II acht plaatsen gestegen in het landenklassement van de Internationale Tennisfederatie. Op de ITF-ranking wippen de meisjes van kapitein Ann Devries van de 22e naar de veertiende stek. België won afgelopen weekend in Belgrado met 2-3 van Servië en verzekerde zich zo van een ticket voor Wereldgroep II. In 2017 staan de Belgische meisjes – voor het eerst sinds 2013 – dus opnieuw in de wachtkamer van Wereldgroep I.

De loting voor de Fed Cup 2017 wordt op 20 juni in het Kroatische Zagreb gehouden. De mogelijke opponentes van Yanina Wickmayer en ploegmaats zijn de overige winnaars van de barrages – Oekraïne (ITF 13), Slovakije (ITF 15) en Taiwan (ITF 16) – en de verliezers van de barrages van Wereldgroep I – Rusland (ITF 4), Italië (ITF 5), Australië (ITF 11) en Roemenië (ITF 12).
Tsjechië, dat later dit jaar zijn titel verdedigt tegen Frankrijk, blijft leider. De Françaises winnen drie plaatsen en worden tweede, Duitsland vervolledigt de top drie.

bron: Belga