Koppel krijgt een levensgevaarlijke vogel over de vloer

In Australië wonen heel wat beestjes die gemeen kunnen uithalen naar mensen. Zo ook de kasuaris, een grote loopvogel met vlijmscherpe klauwen. Een Australisch koppel kreeg onlangs een exemplaar van de levensgevaarlijke vogels over de vloer.

Peanut de kasuaris is geen vreemde voor Sue en Peter Leach. De vogel bezoekt hun tuin in Mission Beach al sinds hij nog maar een kuikentje was. Maandag besloot hij echter om voor het eerst het huis binnen te wandelen.“Rond vier uur in de namiddag stond ik in de keuken toen mijn echtgenoot vanuit de eetkamer plots ‘uh-oh, we hebben een bezoeker’ roept”, vertelt Sue aan BBC.

“Pete verstopte zich achter de zetel, ik smeerde ‘m. Peanut bleef zeer rustig, hij wandelde binnen en dwaalde een beetje door de eetkamer. Ik denk dat hij een verkeerde afslag heeft genomen, want hij is nooit eerder het huis binnengewandeld. Ik ben vooral blij dat hij geen bewijs van zijn bezoek heeft achtergelaten, want de uitwerpselen van een kasuaris zijn groot, paars en kunnen vlekken maken”, aldus de vrouw.

Het koppel kwam er dus met de schrik vanaf, maar een kasuaris is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Normaal gezien zijn het schuwe dieren, maar als ze in het nauwe gedreven worden, durven ze al eens uit te halen. Uit 221 vastgestelde aanvallen van een kasuaris, waren er 150 tegen mensen. In één geval liep het fataal af, toen een vogel een halsslagader overhaalde bij een zestienjarige jongen.

Foto: AFP / P. Leach