Paniek: er is niet genoeg prosecco

Iedereen houdt wel van een glaasje bubbels, zeker nu de zomermaanden eraan komen. Maar de vraag naar prosecco blijft zo hard toenemen dat ze in Italië niet meer kunnen volgen met de productie ervan. 

Weg met cava en champagne. Prosecco is populairder dan ooit en de vraag is veel groter dan het aanbod. Het overheerlijke Italiaanse drankje mag maar in negen Italiaanse provincies gemaakt worden, waardoor producenten de vraag niet meer aankunnen. “Net als champagne, is de voorraad van prosecco geografisch beperkt en kan de drank slechts in een kleine regio gemaakt worden”, bevestigt Toby Magill van marktonderzoeksbedrijf aan The Mirror.

“Er moet daarom gezocht worden naar alternatieven van het drankje om de dorst van de wereldbevolking te stillen”, voegt Magill daar nog aan toe. Hiervoor zijn verschillende verkopers in gesprek met producenten van schuimwijnen uit Frankrijk, Spanje en Duitsland. Fingers crossed, want veel mensen kijken uit naar een heerlijk glaasje prosecco op een zwoele zomeravond.

Foto AFP / V. Pinto