Beautyvlogger raadt elke vrouw aan om gezicht te scheren

Tips and tricks van beautygoeroes vliegen ons om de oren, de ene al wat vreemder dan de andere. De laatste nieuwe? Als vrouw je gezicht scheren. De bekende beautyvlogster Huda Kattan laat in een tutorial zien hoe je dat het beste doet. “Marilyn Monroe en Elizabeth Taylor deden het ook”, klinkt het in het filmpje.
door
Julie
Leestijd 1 min.

In de video is ze voortdurend aan het giechelen, maar Kattan meent het wel degelijk: je gezicht scheren heeft alleen maar voordelen. Het zou de huid zachter en egaler maken en daarbovenop blijft je make-up langer zitten. Daarnaast is het een handig middeltje om donshaartjes op je voorhoofd te verwijderen. Als je scheert op een droge huid, komen de haartjes niet dikker terug. “Let wel op dat je je wenkbrauwen niet afscheert”, grapt ze.

De beautygoeroe met zo'n 12,8 miljoen volgers zegt al jaren haar gezicht te scheren, maar het nu pas te durven vertellen. Dat taboe wil ze nu doorbreken. Ook dermatologen bevestigen de beautytip. “Door het verwijderen van dode huidcellen, wordt de collageenproductie gestimuleerd”, legt Dr. Michael Prager, esthetisch chirurg in London, uit aan The Independent. “Collageen stimuleert de celvernieuwing en zo helpt het scheren van je gezicht rimpels te voorkomen."