Zeven doden bij instorting appartement op Tenerife, zoektocht stopgezet

door
Belga
Leestijd 1 min.

De zoektocht naar slachtoffers van het ingestorte flatgebouw op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife is zaterdag stopgezet. In totaal vielen er zeven slachtoffers en zijn er geen vermisten meer, zo deelden de Spaanse autoriteiten zaterdag mee. Volgens Julian Mena, de burgemeester van Arona, hebben de reddingswerkers de zoektocht stopgezet omdat er zeker geen lichamen meer onder het puin liggen.

Het appartement van vijf verdiepingen in Los Cristianos aan de zuidkust van Tenerife stortte donderdag in om een nog onbekende reden. Drie gewonden werden in veiligheid gebracht, en vier aanpalende woningen werden uit voorzorg geëvacueerd.

De dodelijke slachtoffers zijn drie Spanjaarden, twee Italianen, een Fin en een Marokkaan. Na de instorting werden negen mensen vermist, maar de autoriteiten deelden zaterdag mee dat er inmiddels geen vermisten meer zijn. Een aantal vermisten bleken zich achteraf toch niet in het gebouw te bevinden op het moment van de ramp.

Aan de zoektocht namen zo'n 200 mensen deel van de brandweer en de civiele bescherming. Er werden ook speurhonden ingezet om de slachtoffers te lokaliseren.

De autoriteiten kondigden drie dagen van nationale rouw af op het eiland, en de minister van Defensie Pedro Morenes bracht een bezoek aan de plaats van de ramp.

bron: Belga