WK motorcross – GP Mexico – Tim Gajser triomfeert, Clément Desalle 5e

WK motorcross - GP Mexico - Tim Gajser triomfeert

Tim Gajser (Honda) heeft zondag in Leon de Grote Prijs motorcross van Mexico in de MXGP-klasse gewonnen. In de vijfde WK-manche eindigde de Sloveen voor de Franse wereldkampioen Romain Febvre (Yamaha), die aan de leiding blijft in de WK-stand. Gajser en Febvre wonnen elk een reeks. Beiden tellen in de eindstand van de Grote Prijs evenveel punten. Maar aangezien de Sloveen de tweede reeks won, is hij de winnaar van de GP. Clément Desalle (Kawasaki) werd vijfde. Desalle finishte in de twee reeksen telkens als vijfde. Jeremy Van Hoorebeek (Yamaha), 11e in de eerste en 7e in de tweede reeks, eindigde op de negende plaats. Kevin Strijbos strandde in Leon op de 10e plaats na een zevende en een 11e stek.
De Duitser Max Nagl (Husqvarna) werd derde, de Rus Evgeny Bobryshev (Honda) vierde.
In de WK-stand ziet Febvre (219 ptn) Gajser (216) naderen tot op drie punten. Van Hoorebeek (162) is zesde, hij zakt een plaats. Kevin Strijbos stijgt van de achtste naar de zevende stek met 127 punten. Desalle blijft 12e met 79 punten.
WK-leider Jeffrey Herlings (KTM) won de GP in de MX2. In beide reeksen was hij dominant. In de WK-stand heeft de Nederlander het maximum (250) van de punten. Damon Graulus (Honda) viel in de eerste reeks en verscheen niet aan de start van de tweede manche.
De volgende GP vindt op 1 mei plaats in het Letse Kegums.

bron: Belga